Welke schermkwaliteit kies ik?

Je iPhone is gevallen en helaas is je scherm gebarsten. Je wil dit natuurlijk snel en vakkundig laten maken bij FooNZ, maar voor welke schermkwaliteit kies je? We vertellen hieronder kort welke "kwaliteiten" wij aanbieden.

Er zijn veel verschillende soorten schermen op de markt met ook heel veel verschillende kwaliteiten. Door de jarenlange ervaring van ons bedrijf, hebben we een zeer goed beeld gekregen over wat er te koop is, maar vooral ook wat je niet op je iPhone wil hebben. We voeren doorgaans 3 kwaliteitsnormen en binnen 2 van die normen kiezen we ook nog eens voor het best haalbare. Er zijn namelijk duizenden fabrieken in China welke schermpjes maken die geschikt zijn voor jouw iPhone. De kwaliteitsverschillen tussen alle mogelijke schermpjes zijn nogal uiteenlopend. Dit komt omdat elke fabriek weer andere onderdelen gebruikt zoals frontglas, digitizer, touchscreen, LCD, Backlight-module en frame, om de uiteindelijke scherm-assembly samen te stellen.


1. Origineel scherm (Full Original)

Dit betreft het volledig 100% originele Apple-scherm(Foxconn) zoals het uit een van de fabrieken waar Apple haar schermen laat maken, vandaan komt. Op een origineel vervangen scherm geeft FooNZ 12 maanden garantie na reparatie.

2. A+ scherm

Een A+ kwaliteit scherm is een scherm van zéér hoge kwaliteit. Het scherm is namelijk voor 95% identiek aan het volledig originele scherm zoals hierboven staat beschreven. Een front-assembly, zoals het scherm ook wel wordt genoemd, bestaat uit verschillende onderdelen. Wanneer een full original scherm gebartsen is, bijvoorbeeld na een val, en alles van het scherm is nog heel behalve het topglas wat helemaal bovenop het scherm zit, dan wordt de de rest van het scherm als het ware gerecycled en vakkundig vervaardigd tot een nieuw scherm. Alles van het originele scherm blijft dus behouden, enkel het "bovenglaasje" wordt opnieuw gemonteerd. Wij zeggen dan ook vaak dat een A+ scherm vergelijkbaar is met een origineel scherm omdat het alle eigenschappen, Touch, backlight, LCD en frame, van het originele scherm heeft. Maar waar zit dan het verschil? Juist, in het bovenglas. En het bovenglas heeft een bepaalde coating wat de "stroefheid" van het scherm bepaald. Daar zit het verschil met het volledig originele scherm. Het is weliswaar een minimaal verschil, wat door de meeste klanten niet zou worden opgemerkt, maar toch moeten we dit zo vermelden. Ook op de A+ schermen geeft FooNZ 12 maanden garantie

3. Copy scherm

Als 3e variant heeft FooNZ het Copy scherm in huis. Binnen de norm Copy zijn er natuurlijk ook uiteenlopende kwaliteiten, omdat de diverse onderdelen van het scherm, overal vandaag kunnen komen. Onze Copy schermen hebben we door onze ervaring, beoordeelt tot de beste binnen zijn soort. Op het vervangen Copy scherm geven we dan ook 6 maanden garantie. Toch is dit natuurlijk, zowel qua prijs en kwaliteit, een ander scherm dan de eerdergenoemden. Even de kleine verschillen op een rij:

  • Door gebruik van een Copy LCD(vaak van chinese producent Tianma of Youda) zijn de kleuren vaak wat "koeler" en blauw-achtig
  • De touchgevoeligheid kan wat minder souplesse hebben dan het originele en A+ scherm
  • De assembly en het frame zijn vaak wat dikker, zodat het scherm iets meer op de behuizing komt te liggen na montage.
    Je voelt een soort van rand aan het scherm.

Er is dus voor iedere wens en portemonnee een scherm reparatie mogelijk. Heb je toch nog vragen over de verschillende kwaliteiten van de iPhone-schermen die FooNZ verkoopt?
Bel of mail ons gerust. Neem contact op via 073 851 45 43 of klantenservice@foonz.nl